Nieuwe weefruimte een feit!

En dan opeens gaat het snel! In het vorige bericht heeft u kunnen lezen dat er wat rommelde bij de verhuurder. Eind januari ging de kogel door de kerk. Dan komt het bericht dat we onze ruimte moetenverlaten per 1 maart 2019 en dat we kunnen verhuizen naar de naastgelegen grotere ruimte. Aan één kant ging er een zucht van opluchting door het weefcollectief, eindelijk duidelijkheid, aan de andere kant was het ook wel een zucht van “oef”, wat voor werk komt hier allemaal achter weg.


Al snel stonden er weefsters op om de verhuizing te gaan organiseren. Lijsten met activiteiten werden opgesteld en daar werd grif op ingetekend. Ik zou bladzijden vol kunnen schrijven met wat er allemaal gedaan is. De bezigheden varieerden van het zorgen voor wat lekkers bij de koffie om de spirit er in te houden tot het maken van technische installatietekeningen en schuifschema’s voor de verplaatsing van de getouwen. Het komt er op neer dat met de hulp van heel wat doorpakkende vrouwen en een paar sterke technische mannen de nieuwe ruimte van opslagloods is omgebouwd tot een weefzaal met aparte keuken, bibliotheek en garenzolder. Vooral de speciaal op maat aangelegde verlichting (zie de foto’s links boven en links onder) maakt de nieuwe ruimte ideaal.
Inmiddels zijn we een dikke maand verder en is de nieuwe weefruimte op een paar kleine dingen na klaar! Op de foto rechtsboven een impressie van de weefruimte met zicht op de garenzolder.
Op zaterdag 8 juni organiseren we onze open dag waarop we vol trots onze nieuwe ruimte aan iedereen willen laten zien. Meer informatie hierover volgt.