Kom SPINNEN op vrijdag 18 oktober vanaf 10.00 uur bij het Weefcollectief Fryslân

Spingroep ‘t Kortje Lontje organiseert maandelijks spinavonden op de 1e donderdagavond van de maand van 19.30-21.30 uur in de ruimte van het Weefcollectief Fryslân. Nieuw is dat je ook overdag kunt komen spinnen nl. op de 3e vrijdag van de maand van 10.00 – 15.00. Neem je spinnewiel mee en zorg zelf voor je  lunch. Kosten € 7,50, koffie/thee en iets lekkers inbegrepen.

Beste mensen,
Zoals jullie weten spinnen we met Spingroep ‘t Korte Lontje altijd op de eerste donderdagavond van de maand.
Nu krijgen we regelmatig de vraag of het niet overdag kan, zo ook weer op de open dag van het Weefcollectief.
We kwamen toen op het idee om als proef op de 3e vrijdag van de maand van 10,00 tot 15.00 uur ook een spindag te organiseren. Iedereen zit in principe aan zijn eigen werk te spinnen, tenzij we gezamenlijk aan iets anders werken. Diegenen die willen komen spinnen moeten al wel een beetje de basisbeginselen kennen. Het is geen punt als je advies wilt of we je ergens mee moeten helpen, maar het zijn geen verkapte lessen. Je werkt op je eigen spinnenwiel.

Project Pleed
Project Pleed wil van de vachten van de schaapskudde in Leeuwarden dekens maken om de aandacht te vestigen op de hele maak industrie. Voor mensen is het zo vanzelfsprekend om even een nieuw truitje of id. te kopen maar men staat er niet bij stil wat voor bewerkingen daarbij komen kijken. Dus de mensen bewust maken wat je met producten uit je eigen omgeving kunt doen en dat die daarvoor niet eerst de hele wereld over hoeven te reizen.
Toos en ik zijn naar de schaapscheerdag van de kudde in Leeuwarden geweest. Nu viel ons de kwaliteit van de vachten wat tegen. Het waren vachten van Drenthen en Schoonebeker schapen, zelf vindt ik dit vrij grof voor het spinnen. We hebben 3 vachten meegenomen, deze heb ik opgeschoond en de mooiste stukken voor het spinnen apart gehouden. Deze breng ik op vrijdag 19 juli mee. Misschien is het leuk om dan gezamenlijk daarmee te zitten spinnen.

Voorstel voor een deken

Je spint de wol in je eigen dikte en breit er een lap van van 40 x 40 cm. Dan maakt het niet uit hoe dik je spint als de lap die maat maar krijgt. De een zal het leuk vinden om patroontjes te breien, de ander gewoon recht. Dat is prima.
Later zetten we die blokken aan elkaar.

De dekens gaan eerst volgend jaar naar een tentoonstelling. Daarna krijgen we de deken terug en we zien dan wel wat we ermee doen ( in overleg).

De spinavonden kosten 5 euro per keer
Overdag is het 7,50 Exclusief lunch
Deze kosten zijn voor de huur en de koffie/thee en iets lekkers erbij.

Plaats: Weefcollectief Fryslân
Veengang 17
8431 NJ Oosterwolde

Voor diegenen die nieuwgierig zijn geworden: Wil je een keer komen kijken of mee spinnen of heb je vragen, stuur even een mailtje. Voor ons is het prettig om te weten hoeveel mensen er komen.
Vriendelijke groeten namens spingroep Korte Lontje
Liesbeth van Hulsteijn
telf 06 3077 6005
of hulst273@planet.nl