Basiscursus getouw weven – Module 1 – VOL

Vrijdag 31 januari, 21 februari, 6 en 20 maart en 3 april 2020, 10.30-14.00 uur

Weven is een fantastisch (kunst)ambacht; weven is een hobby voor het leven! Maar alles begint bij een goede basis! In de cursus wordt vooral veel aandacht besteed aan het goed en zelfstandig opzetten van een weefgetouw.

Er worden drie werkstukken geweven; twee in linnenbinding en het derde werkstuk kan in keperbinding worden uitgevoerd. Voor elk werkstuk wordt het getouw opnieuw opgezet. Zo wordt gelijk een stukje routine opgebouwd en inzicht voor het opzetten van een getouw.

Er wordt aandacht besteed aan verschillende systemen die weefgetouwen kunnen hebben. De basis van het zelf tekenen en lezen van een bindingstekening worden ook behandeld.

Docent: Jolanda Schotanus , E Jolanda.schotanus@hetnet.nl

Plaats: Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ Oosterwolde

Data en tijden: Vrijdag 31 januari, 21 februari, 6 en 20 maart en 3 april 2020, 10.30-14.00 uur

Prijs: € 215,-, leden Weefnetwerk € 180,-

Aantal maximaal: 6 cursisten

Inschrijven vóór: 5 januari 2020

Bij: www.weefnetwerknl/cursussen en cursus@weefnetwerk.nl

Code: 20-02 SCH2 MOD-1

Materiaalkosten: afhankelijk van de gebruikte garens. Je hebt een tafelgetouw nodig tijdens de lessen. Als je geen tafelgetouw hebt, kun je een tafelgetouw bij ons lenen.

Lunch: zelf meenemen, koffie/thee zijn inbegrepen

Contactpersoon: Christianne de Wit,  weefcollectieffryslan@gmail.com

De cursus wordt als module aangeboden maar het is natuurlijk niet verplicht dat iemand de cursus als zodanig volgt. Zie https://www.weefnetwerk.nl/index.php/cursussen/modulaire-weefcursus