Bandweven met Marieke Kranenburg – vervolgcursus – nieuwe data – nog 1 plaats vrij

maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 oktober, 13.30 – 17.00 uur

Het Weefcollectief Friesland organiseert een serie verdiepingslessen over bandweven. De docent is Marieke Kranenburg.

De volgende technieken worden behandeld:

  • 12 oktober: Krokbragd. Normaal weef je een band met twee lagen; de gehevelde en de ongehevelde laag. Met Krokbragd introduceer je een derde of zelfs een vierde laag. Het weven van een Krokbragd band is niet heel lastig, de kunst zit m in het opspannen en het maken van de extra hevellagen.
  • 13 oktober: Pebble weave. Een heel bekende techniek in het bandweven; Laverne Waddington heeft voor deze techniek veel patronen ontworpen. In de les gaan we in op de techniek van het pebbelen, maar ook hoe je het weven kunt versnellen door extra hevelsets te maken. Meer gevorderde bandwevers kunnen ook kiezen voor een driekleuren pebble.
  • 14 oktober: baltic style / pick-up weven. In de laatste les gaan we aan de slag met pick-up weven; je kunt kiezen voor Baltic Style, waarin je werkt met twee kleuren, of voor de driekleuren-pickup techniek zoals beschreven door Annie MacHale.

Elke les kent twee varianten: een variant voor meer beginnende wevers en een variant voor de meer gevorderde wevers. De variatie zit in de breedte van de banden, de complexiteit van opzetten en van het weven zelf.

 

 

 

 

 

Docent: Marieke Kranenburg, marieke@bandweefblog.nl

Plaats: Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ  Oosterwolde

Data en tijden: Introductiecursus: maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 oktober, 13.30-17.00 uur

Prijs:  € 120,-. Koffie / thee en iets lekkers zijn inbegrepen.

Aantal: maximaal  6 deelnemers

Inschrijven vóór: 20 september 2020

Aanmelden bij:  weefcollectieffryslan@gmail.com

Meenemen: bandweefgetouwtje/inkle loom plus garens. Mocht je een bandweefgetouwtje willen lenen, dan kan dat. Borg is € 50,-. Ook garens kun je in de cursus aanschaffen. Geef dit op bij je aanmelding.