Basisbindingen op 4 schachten – Module 2 – VOL

Vrijdag 3 oktober, 14 november 10.30 tot 14.00 uur en 19 januari,  zaterdag 6 februari,  zaterdag 13 februari, zaterdag 6 maart 2021, 13.30-16.30 uur.

(De cursus kan als losse module gevolgd worden, maar ook als onderdeel van de modulaire cursus weefbekwaamheid).

Op 4 schachten kunnen twee basisbindingen worden geweven; de linnen- en de keperbinding. Linnenbinding heeft vele ‘gezichten’ die we soms niet eens als  zodanig herkennen.

Behandeld worden de linnenbinding met een vierkante (gelijkwaardige) instelling, ketting en inslag ripsbindingen, panamavariaties en spelen met rietrijgingen en of kettingdichtheid.

Spelen met kleur geeft schijn patronen, ook dat komt aan bod.

Keperbinding heeft letterlijk een andere richting waar je dan ook weer vele kanten mee op kunt, ook in figuurlijke zin. We gaan de basisvarianten onder de loep nemen; rechte inrijg, spitsrijgingen en gebroken kepers. Daarnaast de gelijkzijdige en ongelijkzijdige kepers op 4 schachten. De golfkeper wordt eveneens meegenomen in de bovengenoemde variaties.

Wafelweefsel daarin  lijken linnen- en keperbinding samen te komen, een boeiend weefsel door zijn reliëf wat ontstaat.  Afhankelijk van het gebruikte materiaal is de wafelbinding zowel praktisch als kunstzinnig toe te passen.

 

Docent: Jolanda Schotanus M jokadootje@hotmail.com

Plaats: Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ  Oosterwolde

Data en tijden: Zaterdag 3 oktober, zaterdag 14 november 2020 en zaterdag 16 februari 2021, 13.30 – 16.30 uur

Prijs: € 130,–, Leden WEEFNETWERK € 110,

Aantal: maximaal 4 cursisten

Inschrijven vóór 1 september bij cursus@weefnetwerk.nl

Code: 20-12 SCH2 MOD- 2

Lunch: zelf meenemen, koffie/thee zijn inbegrepen

Contactpersoon:  Christianne de Wit. E weefcollectieffryslan@gmail.com

De cursus wordt als module aangeboden maar het is natuurlijk niet verplicht dat iemand de cursus als zodanig volgt. https://www.weefnetwerk.nl/index.php/cursussen/modulaire-weefcursus