Kaartweven met Marieke Kranenburg – NIEUWE DATA

Maandag 8, woensdag 10 en vrijdag 12 november 2021, 13.30-17.00 uur

In de cursus kaartweven leer je in drie dagen de basisbeginselen van het kaartweven. Er wordt in de cursus veel aandacht besteed aan het efficiënt opspannen (“snel” en zonder veel materiaalverlies) en het patroon lezen.

 

Op dag 1 ga je een band weven met een patroondraad op een achtergrondkleur. Je leert hoe je het snelst een band kunt opspannen, hoe je kunt zien hoe je kaarten moeten staan (S- en Z-richting) en hoe je een patroon moet lezen en kunt tekenen.

Op dag 2 gaan we de basis van dag 1 verder uitbreiden. Op internet vind je voor het kaartweven heel veel zogenaamde GTT patronen. Maar hoe moet je een GTT patroon lezen? Je maakt een keuze voor een GTT patroon en gaat vervolgens deze band opzetten en weven.

Op dag 3 gaan we een heel andere kaartweeftechniek behandelen; het double faced kaartweven.  Bij deze techniek verschijnt het patroon zowel aan de voor- als aan de achterkant van de band en je kunt er heel veel verschillende figuren mee maken. Bekend zijn de banden van Otfried Staudigel, die hiervoor heel veel patronen heeft gemaakt.


Docent: Marieke Kranenburg, marieke@bandweefblog.nl

Plaats: Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ  Oosterwolde

Data en tijden: maandag 8, woensdag 10 en vrijdag 12 november 2021,  13.30-17.00 uur

Prijs: € 125,-.

Koffie/thee: en iets lekkers zijn inbegrepen.

Aantal: minimaal 6, maximaal 8 deelnemers

Inschrijven vóór:  18 oktober  2021

Aanmelden bij: weefcollectieffryslan@gmail.com

Meenemen:  Kaartweefplank. Je kunt een kaartweefplank voor € 15,- aanschaffen (vermelden bij aanmelding). Kaartweefkaarten zijn te koop: 10 stuks voor € 3,50. Ook garens kun je in de cursus aanschaffen.