Bandweven met Marieke Kranenburg

Vervolg Bandweven, Maandag 24 januari, woensdag 26 januari en vrijdag 28 januari 2022, 13.30-17.00 uur

In de week van 24 januari 2022 organiseert het Weefcollectief Friesland wegens groot succes een serie verdiepingslessen over bandweven. De docent is Marieke Kranenburg.

De volgende technieken worden behandeld:

  • 24 januari: Pebble weave
    Een heel bekende techniek in het bandweven; Laverne Waddington heeft voor deze techniek veel patronen ontworpen. In de les gaan we in op de techniek van het pebbelen, maar ook hoe je het weven kunt versnellen door extra hevelsets te maken. Meer gevorderde bandwevers kunnen ook kiezen voor een driekleuren pebble.
  • 26 januari: Baltic style weven

In de tweede les gaan we aan de slag met Baltic style weven. Je werkt met een patroondraad op een achtergrond. De patronen maak je door de patronen op te pikken of juist te laten vallen.

  • 28 januari: 3 kleuren pickup

De 3 kleuren pickup lijkt veel op Baltic style, maar nu kun je iedere draad als patroondraad kiezen, waardoor je heel veel mogelijkheden hebt om patronen te maken. Na deze dag kun je met het boek ‘3 color pickup’ van Annie MacHale aan de slag.

Bij elke les krijg je een handout met daarin verschillende patronen: patronen voor een smalle oefenband en patronen voor een wat moeilijker band om thuis verder mee aan de slag te gaan.

Heb je nog geen ervaring met bandweven, maar wil je wel graag meedoen? Dan ben je op 3 december van harte welkom voor een introductiecursus, waarin je een band op gaat zetten volgens patroon, leert hoe het weven in zijn werk gaat en je de eerste stappen zet met het manipuleren van de lagen. Door de opbouw in de overige lessen, ben je na deze introductiecursus prima in staat om de lessen te kunnen volgen.

 

Docent: Marieke Kranenburg, marieke@bandweefblog.nl

Plaats: Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ  Oosterwolde

Data en tijden:  Vervolgcursus: Maandag 24 januari, woensdag 26 januari en vrijdag 28 januari, 13.30 – 17.00 uur

Prijs: Vervolgcursus € 125,-

Koffie/thee: zijn inbegrepen met iets lekkers. Zelf een lunch meenemen.

Aantal:  minimaal 6, maximaal 8 deelnemers

Inschrijven vóór: de vervolgcursus vóór 24 december.

Aanmelden bij: cursus@weefcollectieffryslan.com

Meenemen:  bandweefgetouwtje/inkle loom plus garens. Mocht je een bandweefgetouwtje willen lenen, dan kan dat. Borg is € 50,-. Ook garens kun je in de cursus aanschaffen. Geef dit op bij je aanmelding.