Weefontmoeting bij Weefcollectief Fryslân

Ook bij Weefcollectief Fryslân is iedereen hartelijk welkom tijdens de landelijke weefontmoeting. Wij zijn open op woensdag 6, donderdag 7 en zaterdag 9 oktober. Elke dag is er een blok van 10.30 – 12.30 uur en van 13.30 – 15.30 uur. Of je nu een absolute beginner bent of een ervaren wever, wij hebben voor elk wat weefs.

Wat kun je doen?

  1. Pannenlappen of onderzetters weven op een trapgetouw met 4 schachten. Breedte 18 cm.
  2. Kepervariaties weven op 4 schachten op een Jane getouw. Breedte 50 cm.
  3. Experimenteren met kleuren op een David getouw. Breedte 40 cm.
  4. Een rand met motiefjes weven op ons computergestuurde Megado-getouw.

Voor deze vier weefactiviteiten geldt: aanmelding met opgave van dagdeel en gewenste weefactiviteit verplicht. Kosten: € 20,00 alleen contant te voldoen. Instructie, hulp, materiaal, koffie en thee met iets lekkers zijn inbegrepen.

Op zaterdag 9 oktober komt Marieke Kranenburg  van www.bandweefblog.nl. In de ochtend geeft zij een basisworkshop bandweefgetouw weefklaar maken voor maximaal vijf personen. In de middag is er eerste hulp bij bandenpech aan iedereen! Heb je een vraag, probleem of een rare bobbel in je band? Marieke zorgt ervoor dat je weer verder kunt. De basisworkshop kost € 25,00, alleen contant te voldoen, koffie en thee met iets lekkers zijn inbegrepen. De eerste hulp bij bandenpech ’s middags is gratis. Voor beide activiteiten van Marieke geldt: aanmelding verplicht.

Niet weven maar gewoon rondkijken in onze weverij of je slag slaan op de verkooptafel? Ook dat kan! Voor koffie en thee met wat lekkers vragen we € 2,00. Opgeven niet noodzakelijk.

Voor alle activiteiten waarvoor opgave verplicht is: cursus@weefcollectieffryslan.com

Graag tot ziens in Oosterwolde!

Veengang 17, 8431 NJ Oosterwolde

www.weefcollectieffryslan.com