Word Donateur / Vriend van het Weefcollectief

Het Weefcollectief Fryslân is in de zomer van 2014 opgericht. Het is een unieke plek in Nederland en zeker in deze regio/gemeente waar op deze wijze gestalte aan het ambacht weven wordt gegeven. Het Weefcollectief is een vereniging met inmiddels 38 leden (september 2020). Wij willen het oude ambacht van weven op het weefgetouw in stand houden én stimuleren. We bieden elkaar praktische ondersteuning bij het weven – “learning on the job”- iets wat in de regio nog niet bestaat.

In de weverij in Oosterwolde staan op het moment ca 50 weefgetouwen met verschillende mogelijkheden en te gebruiken voor verschillende technieken. De leden kunnen daar de hele week gebruik van maken, cursussen volgen, gezellig samenkomen en kennis uitwisselen. Het Weefcollectief is in 2017 een project gestart met het doel uit te groeien tot een Kennis- en Innovatiecentrum Ambachtelijk Weven. Als u geïnteresseerd bent in het weven in het algemeen en de initiatieven van ons Weefcollectief Fryslân in het bijzonder, dan kunt u ‘Vriend’ worden.

Vanaf € 15,-- of meer per jaar kunt u onze activiteiten ondersteunen. Wij houden u dan op de hoogte van alle ontwikkelingen en onze activiteiten. U ontvangt een uitnodiging voor onze Open Dag en ontvangt dan een voucher voor een heerlijke aangeklede koffie/thee. Onder elke 5 aanmeldingen wordt een handgeweven theedoek verloot. Bij aankoop van onze eigen garens ontvangt u 10 % korting.

U kunt dit aanmeldingsformulier ingevuld mailen naar de penningmeester, Margret van Wallinga. Haar emailadres is financien@weefcollectieffryslan.com.

Het kan ook per post naar het Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ Oosterwolde

Na binnenkomst ontvangt u van haar een verzoek tot betaling van het overeengekomen bedrag.

Met vriendelijke groeten,

Margret van Wallinga, penningmeester Weefcollectief Fryslân

 

 


Weefcollectief Fryslân
Veengang 17
8431 NJ Oosterwolde

E-mail: info@weefcollectieffryslan.com

Website: www.weefcollectieffryslan.com

Facebook: Weefcollectief Fryslân

Instagram: weefcollectieffryslan

Bank: NL 25 Trio 0197 9662 09, t.n.v. Weefcollectief Fryslân