Wol en linnen, een vergeten combinatie

  • Avondlezing
    vrijdag 15 maart: 19.30 – 21.00 uur

  • Het Weefcollectief Fryslân verheugt zich op het feit dat Eva Klee bereid is gevonden om deze lezing in het noorden te komen geven.
    Eva Klee gaat nader in op het ‘weven met linnen’ versus ‘weven met wol’ en ‘combinatiestoffen wol met linnen’. Verder presenteert zij het wolproject ‘Shed and Heddle’, waar zij momenteel aan werkt: het betreft een serie dekens met wol van het Kempisch Heideschaap.
    Ook neemt zij voorbeeldstoffen mee.

Datum Vrijdag 15 maart 2024 van 19.30 tot ca 21.00 uur

Locatie Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ Oosterwolde

Prijs € 15,00 p.p. inclusief koffie/thee met iets lekkers, leden Weefcollectief € 10,00

Max aantal deelnemers: 35 Aanmelden Vóór 25 februari 2024 via email naar: cursus@weefcollectieffryslan.com, waarna je een factuur ontvangt. Aanmelding is pas definitief als het entreegeld vóór 10 maart 2024 per bank is voldaan.

NB: voor deze lezing geldt: tenzij het Weefcollectief zélf de lezing onverwacht moet cancelen, is er geen restitutie van het entreegeld mogelijk als je na aanmelding onverhoopt verhinderd bent. Wel kun je eventueel iemand anders in jouw plaats de lezing laten bezoeken.

Eva Klee, een bevlogen weefster en docent:
Meer informatie over haar eigen handweverij en haar passie voor het weefambacht vind je op haar site: https://www.metdehandgeweven.nl/.

Het tv programma Binnenste Buiten heeft haar werk en atelier prachtig in beeld gebracht. Zie de link, https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/vakwerk/video/handweefster-in-amsterdam